Oddstream Expositie: Hidden Structures

Najaar 2018 presenteert Oddstream opnieuw een expositie in Arnhem. De expositie Hidden Structures vindt plaats van 11 t/m 14 oktober, en vindt plaats in een verborgen structuur op zichzelf: de stadskelders van Arnhem.

Onzichtbare digitale structuren

We worden continu omringd door onzichtbare structuren die ons dagelijks leven in hoge mate beïnvloeden. De meest veelomvattende van deze structuren is natuurlijk het internet, dat alles met elkaar op rhizomatische manier verbindt middels onbereikbare datacentra.

Deze structuren bevinden zich niet alleen in een wijdse omtrek om ons heen, maar zitten ook dicht op onze huid. Ze volgen ons online en offline, analyseren wat we doen en communiceren met elkaar. We weten meestal wel dat ze er zijn, maar niet hoe ze eruit zien en vaak ook niet hoe ze precies werken.

Hoe kunnen we deze verborgen structuren, die letterlijk en figuurlijk ontastbaar zijn grijpbaar maken?

Hidden Structures wil voorbij gaan aan de ondoorzichtigheid van digitale structuren en de metaforen (zoals the cloud) en abstracties die daarbij gebruikt worden.

De expositie toont werken die deze structuren en infrastructuren zichtbaar maken, verborgen machtsstructuren in digitale technologieën blootleggen en mogelijke toekomstscenario’s schetsen.

Vul hier uw zoekopdracht in