GEODESIA

Elke minuut verdwijnen er 33.800 plastic flessen in de zee. Elke minuut worden er 4.333.560 Youtubefilmpjes bekeken. Dit soort statements proberen wereldwijde gebeurtenissen met betrekking tot bijvoorbeeld klimaatverandering en de wereldeconomie naar een menselijke schaal te brengen.

Onderdeel van InScience

In GEODESIA van Wesley Goatley zijn deze vereenvoudigde en ongenuanceerde statements de basis van een dynamische, polyritmische en audiovisuele performance. De intense ritmes en beelden maken van deze data over urgente kwesties een lichamelijke ervaring, iets wat niet mogelijk is wanneer deze kwesties in de traditionele media besproken worden.

Na afloop van de performance vindt er een gesprek plaats tussen Wesley Goatley en een klimaatwetenschapper. Ze zullen spreken over de impact van de grootschalige en wereldwijde verschuivingen in het klimaat en hoe deze uitgedrukt worden in data. Hoe kan kunst betekenis geven aan de reflectie hierop?

Wesley Goatley (UK) is kunstenaar en onderzoeker op het gebied van digitale media. Zijn kunstpraktijk richt zich op de geschiedenis, politiek en esthetiek van data, machine learning en netwerktechnologieën.

Wanneer: vrijdag 8 november
Aanvang: 20.00 uur
Waar: Karolingenzaal, de Lindenberg
Kosten: €7,50
Kaarten: vanaf 17 oktober te koop via www.insciencefestival.nl of aan de deur.

Deze performance is onderdeel van filmfestival InScience.

Vul hier uw zoekopdracht in