Performance met Siri en Alexa

We gebruiken op steeds grotere schaal virtuele assistenten als Apple’s Siri, die voortaan standaard in onze laptops en telefoons zitten, en slimme speakers als Google Home. Ze wijzen de weg naar de pizzeria, plaatsen taken op onze to-do-lijstjes of zetten de thermostaat wat hoger. Waar zouden Siri en Amazon’s Alexa het over hebben als ze met elkaar in gesprek gaan?

Wesley Goatley

In de performancelezing Chtonia van Wesley Goatley hebben ze het niet over de locatie van de dichtstbijzijnde pizzeria, maar over veel duisterdere zaken. Terwijl ze hun verborgen geschiedenis beschrijven, laten de virtuele assistenten wat meer los over hun takenpakket en over de twijfelachtige ideologieën van hun makers.

Het gesprek wordt begeleid door een audiovisuele performance van Wesley Goatley, die de artificiële en spookachtige stemmen van Siri en Alexa als basis gebruikt, en visuals van Sougwen. In haar werk staat de relatie tussen mens en computer centraal.

De performance wordt gevolgd door een nagesprek met filosoof Lisa Doeland.
De voertaal is Engels.

Wesley Goatley (UK) is kunstenaar en onderzoeker op het gebied van digitale media. Zijn kunstpraktijk richt zich op de geschiedenis, politiek en esthetiek van data, machine learning en netwerktechnologieën.

Lisa Doeland is filosoof en programmamaker bij Radboud Reflects. Als buitenpromovendus richt ze zich op de ontologie van afval.

Bereikbaarheid Lindenberg
In verband met de Stevensloop die plaatsvindt op 21 en 22 maart 2020 is de Lindenberg lastiger bereikbaar. Parkeren kan bij Parkeergarage Kelfkensbos. Ook zijn wij bereikbaar via de Voerweg.

Wanneer: zaterdag 21 maart
Tijdstip: 20.30 uur
Waar: Lindenberg (Ridderstraat 23, Nijmegen)
Kosten: €5,-

Kaarten zijn te koop via de website van de Lindenberg.

Vul hier uw zoekopdracht in